Bulls Licensing och KappAhl i unikt samarbete

Efter månader av hemlighetsmakeri står det nu klart att KappAhl lanserar en unik kollektion med inspiration från E L James succébok Fifty Shades Of Grey med över 80 miljoner sålda böcker. Bakom affären står Bulls Licensing som representerar succéförfattaren E L James och Fifty Shades of Grey i Norden.

KappAhl har designat en exklusiv underklädeskollektion som andas elegans och sensualitet. Referenspunkterna från boken är genomgående i kollektionen och den initierade läsaren ser spår av böckernas karaktärer Christian Grey och Anastasia.

Licensierade produkter har funnits på marknaden i över 120 år men har exploderat de senaste trettio åren. Spin off-produkter baserade på barnlitteratur är vanligt men i fallet med Fifty Shades of Grey är det ny mark som bryts – produktlicensiering med rötter i vuxenlitteratur.

Idag har licensprodukter en årlig global omsättning på mer än $172 miljarder* i konsumentled. Bulls Licensing är ledande i Norden inom produktlicensiering.

- Vi är oerhört stolta att representera Fifty Shades of Grey i Norden och intresset för varumärket är enormt. Vi har noggrant valt ut våra licenstagare så att de ligger i linje med författarinnans filosofi. Vårt uppdrag är att identifiera företag som på ett värdigt och smakfullt sätt vill alliera sig med varumärket och KappAhl uppfyllde dessa väl, säger Gustav Melin, International Licensing Director på Bulls Licensing.

Bulls Licensing representerar en rad varumärken och karaktärer för produktlicensiering bl.a. Mumin, Kiss, AC/DC, Sony Pictures, Pettsson & Findus, Fantomen, Breaking Bad, Beatles m.fl.

För mer information kontakta:

Anna Rosmalm

Marknadschef

Mobil: 070-8671255

Licensing, Fifty shades of Grey

För dig som …