Finnair ger tävlingsvinnare sina drömmars Mumin-bröllop

Mumindalen är en magisk och romantisk plats som man inte kan låta bli att älska. Men fram till nu har drömmen om ett alldeles äkta Mumin-bröllop bara varit en dröm för fans av Tove Janssons bokfigurer. Men i en tävling arrangerad av Finnair Japan fick tre tursamma par chansen att vinna en resa och ett bröllopspaket till Muminvärlden i Nådendal i Finland.

 

Muminfigurerna hör till de mest kända påhittade karaktärerna från Finland internationellt sett. De är speciellt populära i Japan. Muminböckerna har blivit översatta till över 40 språk och den animerade japanska TV-serien från 1990-talet har sänts i över 100 länder. Mumin-temaparken i Nådendal (där bröllopen ägde rum) är också väldigt populär, med över 250 000 besökare per år.

 

I tävlingen lottades tre par ut och fick sina sagobröllop i Muminstil. Ceremonin hölls i den somriga Muminvärlden på själva Muminhusets trappa och förrättades av Snusmumriken själv. Lilla My var brudtärna och hela Muminfamiljen infann sig som bröllopsgäster. I den tillhörande videon kan du själv se glimtar från parens speciella dag och uppleva deras lycka och kärlek, samt se fler av bröllopens unika Mumindetaljer.

 

http://www.youtube.com/watch?v=oVOq3eHFQn0

mumin, Licensing

För dig som …