Japan får sin egen Mumin-temapark

Inom kort kommer en Mumin-temapark att öppna i Japan, meddelade FinTech Global Inc. (FGI) och Puuha International tidigare den här veckan.

Öppningen av parken kommen nästan att sammanfalla med författaren och Mumins skapare Tove Janssons 100-årsjubileum. Det är dock inte bestämt var platsen för den nya parken kommer att vara.

 

– Vårt licenseringsprogram har växt otroligt mycket under det senaste decenniet genom fantastiska licenseringssamarbeten med märken som Suzuki, Lindex, Artek, Iittala, Samsung och Finlayson i olika delar av världen och årliga intäkter på 4,4 miljoner euro. Med en ny Mumin-animation, ett jubileum år 2014 (Tove Jansson 100 år), lanseringen av en official Mumin-webshop och till och med en ny temapark I Japan ser vi ett ökat intresse för Mumin over hela världen. Vi har även haft viktiga samarbeten under 2013, till exempel med UNIQLO vars Muminkollektion sålde slut på bara några dagar”, säger Gustav Melin, International Licensing Director på Bulls Licensing.

Temaparksprojektet I Japan kommer att överses av Moomin Monogatari, Ltd., en gemensam satsning mellan FinTech Global Inc. (FGI) och Puuha International Oy.

- ”Vi har haft en dröm om en Mumin-temapark i Japan i många år, och år 2015 kommer denna dröm äntligen att visualiseras. Vi är mycket positiva och uppspelta.”, säger Roleff Kråkström, VD för Moomin Characters.

 

Den redan existerande och populära Mumin-temaparken i Finland har varit en succé i många år. Den har över 200 000 besökare per år och lockar familjer från världens alla delar.

Mumin har även kommit med på Licensing.biz årliga ”Power List” över de mest influerande märkena år 2013. 

För mer information kontakta:

Bulls Licensing 
Marketing Manager
Anna Rosmalm rosmalm@bulls.se

 

Mumin skapades av Tove Jansson, en finländsk bildkonstnär och författare. Den första boken om Mumin publicerades år 1945 och idag har Janssons böcker översatts till 44 språk. Den första TV-animationen om Mumin skapades år 1969 och sedan dess har olika animationer sänts i över 100 länder.

mumin, Licensing, Mumin

För dig som …