Mumin-jubileumsmugg skapar samlarhysteri

Mumins skapare Tove Jansson skulle ha fyllt 100 år i år. Jubileumsåret uppmärksammas med projektet ”Tove 100” som omfattar evenemang, utställningar och specialutgivna produkter av olika slag. Den mest uppmärksammade av dessa produkter är jubileumsversionen av Arabias Muminmuggar, som säljs i över 1 miljon exemplar per år. ”Tove 100”-muggen föreställer ett motiv från bilderboken ”Den farliga resan” som publicerades år 1977.

Jubileumsmuggen har haft strykande åtgång och samlarversionen, med bokkaraktären Susannas glasögon avbildade på insidan av muggen, är speciellt eftertraktad. När Muminbutiken på NK öppnades i april i år var kön utanför lång och fylld av samlare som ville lägga vantarna på muggen. Glasögonmuggarna sålde slut på nolltid och väntelistan på dem blev lång i väntan på nästa leverans.

Men nu är väntan äntligen över. Fredagen den 24 maj anlände 250 set jubileumsmuggar med glasögon till NK. Personerna på väntelistan har kontaktats och många har redan kommit och köpt sina muggar. Muggarna säljs i set om sex muggar, en med glasögon och fem utan.  Skynda dig till NK och investera i en framtida samlarklassiker innan de säljer slut igen!

Licensing, Mumin

För dig som …