Ny film om Paddington 2014

"Harry Potter"-producenten David Heyman och filmjätten Warner producerar en modern långfilm om den klassiska barnfiguren - björnen Paddington. Filmen blir den första långfilmen någonsin om björnen. Nya filmen har världspremiär under 2014.

Globalt finns cirka 265 licenstagare som producerar många produkter.

Bakom berättelserna om björnen Paddington står Michael Bond. Den första boken kom ut 1958 och sedan följde ytterligare tio böcker fram till 1979. I Sverige är kanske den animerade tv-serien som sändes i SVT mest känd.

En kall julafton 1957 hittade Michael Bond en ensam björn på en hylla i en butik i London, han köpte den som present till sin fru, och eftersom dom bodde i den del av västra London, fick den heta Paddington.

Michael började skriva en berättelse om björnen, efter den blev det en till, och sedan en till, och tio dagar senare hade skrivit en bok om en upphittad björn på Paddington Station i London ..."A Bear called Paddington" publicerades 1958. Paddington böckerna har sålt mer än 35 miljoner exemplar världen över och har översatts till 40 språk.

http://www.paddingtonbear.com/home.html

http://www.facebook.com/paddingtonbear


Paddington Official Trailer 2014 

https://www.youtube.com/watch?v=SEDb7nxSr5Y 

Licensing, Paddington

För dig som …