Sneakersnstuff i samarbete med Moomin och Karhu

Tove Jansson, skaparen av de älskade Mumintrollen, skulle ha fyllt 100 år 2014. För att fira årsdagen av den berömda finska författaren och konstnären så anordnas en stor mängd evenemang, utställningar, specialprodukter och samarbeten som har lanserats under året. Den senaste är en sneakersamling, ett nära samarbete mellan Mumin, Karhu och Sneakersnstuff

Mumintrollen har funnits sedan 1945, då Tove Janssons första bok om deras liv och äventyr publicerades. Böckerna har översatts till över 40 språk och den animerade TV-serien har sänts i mer än 100 länder. Mumin är en av Finlands största exporter och karaktärerna känns igen över hela världen.

 

Karhu är ett klassisk finskt märke som gör gymnastikskor, träningsoveraller och andra idrottsliga redskap. Den lanserades 1916 och är känd i sneaker community för att ha uppfunnit både tre rand design och luftdämpning.

 

Sneakersnstuff är ett svensk butik som öppnade 1999. Butiken på Södermalm i Stockholm är himlen för sneakersamlare och vanliga kunder som söker unika skor. Sneakersnstuff har samarbetat med ett gäng välkända varumärken, såsom Converse, New Balance och Puma, för begränsad upplaga mönster som säljs exklusivt i butiken och på Sneakersnstuff webbplats.

 

- Att få jobba med något så ikoniskt som Mumintrollet är en stor ära för mig, och det är något jag är otroligt stolt över, säger Erik Fagerlind, grundare av Sneakersnstuff.

 

Mumin x Karhu x Sneakersandstuff samlingen innehåller två versioner av Karhu klassiska sneakermodell "Albatross" täckt av mumin print. Skorna har även trollets silhuetter på de yttre sidorna av skorna. Samlingen släpptes14 juni i Sneakersandstuff butik och på nätet.

 

Bulls Press, Licensing, Mumin

För dig som …