#Sverige - ny svensk politisk satirserie

Först och främst, vad gäller karaktärerna i denna serie: alla likheter med nu levande politiker är resultatet av en helt sjuk kosmisk slump och ingen bör göra sig besvär med stämningar, ärekränkningsmål och dylikt. Universum är konstigt och ofta orimligt, deal with it.

Hur som helst, den här serien har legat i byrålådan rätt länge. Den började som ett förslag till den av riksdagen finansierade tidningen Riksdag & Departement som möjligtvis behövde en tecknad serie. Men allt rann ut i sanden - troligtvis på grund av påtryckningar från HÖGSTA ORT. Det är i alla fall så jag vill se på det.

Men jag gillade idén att skippa fablerna och utan krusiduller rita en serie om våra politiker. (I ett parallellt universum, se ovan). Det blev en stripp här och där och till slut förbarmade sig Pondus Facebooksida över serien och publicerade en stripp. Den blev inte ens utbuad. Efter ett evinnerligt tjat fick den också plats på Svenska Dagbladets seriesida på söndagar, en riktigt tjusig tidning i mina ögon. Jag kan inte ens få den utdelad i mina trakter, bara en sån sak.

Bulls kan nu erbjuda #Sverige för daglig publicering lagom inför valåret 2014. Roa era läsare med en vass politisk satirserie. Läs prover på ständigt dagsaktuella #Sverige!

Niklas Eriksson

#Sverige