Lindex firar konstnären och författaren Tove Jansson med unik Muminkollektion

Det här året skulle den kända författaren och konstnären Tove Jansson ha fyllt 100 år. Detta kommer att uppmärksammas av Lindex med en unik Muminkollektion där 10 % av priset går till UNICEF för att stöda deras arbete med skolundervisning för barn världen över.

 

“Genom att ha spännande samarbeten med andra organisationer och designers kan Lindex vara delaktiga i ett projekt som skapar bättre levnadsvillkor för andra människor. Det känns extra bra eftersom fokus ligger på barn, som är en stor del av både våra professionella och personliga liv, säger Ingvar Larsson, Director för Design & Purchasing på Lindex., men detta år har de skapat en unik kollektion med många nya mönster och produkter.

”Jag har arbetat med nya material och kvaliteter, till exempel mélange-tygernas struktur. Jag har även skapat en rofylld och tidlös färgskala för kollektionen så att kunderna vill samla på och behålla kläderna länge. Färger som grå mélange, naturvit och rosa mélange är välrepresenterade i kollektionen. Det går att använda varje plagg skilt för sig eller kombinera dem”, säger Linda Sturesson, Designer för Lindex.

Många av de populära Muminfigurerna finns avbildade på kläderna, och på det speciella jubileumsmönstret som designats för 100-årsjubiléet. Lindex har även en egen bokmärkesillustration som förekommer på en del av kläderna.

Största delen av kollektionen är gjord av organisk bomull och den innehåller 15 produkter. Kollektionen är från bebisstorlek till storlek 122, och kommer att säljas i Lindex butiker och på lindex.com från och med vecka 6.

case, Licensing, Redaktionellt, Mumin

För dig som …