Mumin intog Formex 2010

Tove Janssons illustrationer och böcker om Mumintrollen ligger till grund för den unika utställning på Formex hösten 2010. År 1945 släpptes den första boken med Mumintrollet i huvudrollen - “Småtrollen och den stora översvämningen”

Sedan dess har miljontals barn och vuxna läst berättelserna om muminfamiljen. Mumins popularitet växer ständigt och attraherar nya generationer. Böckerna finns översatta till mer än 40 språk.

Sagan möter verkligheten – Hemmet enligt Mumin.

Mellan Stockholmsmässans nyutbyggda del av A-hallen och den nya entrén presenterar Bulls Presstjänst, i samarbete med Formex, en utställning om den tidlösa och högaktuella Mumintrollet, som i år fyller 65 år. Tillsammans med ansvarig inredningsarkitekt för utställningen Frida Wanselius (BSK Arkitekter), känd från TV-programmet Roomservice på Kanal 5, skapar vi en spännande och lekfull muminvärld som visar Tove Janssons grafiska uttryck i form på såväl produkter som illustrationer.

Ursprunget från seriestripparna från 1950-talet och böckerna plockas fram och sagan möter verkligheten. I utställningen samsas leksaker, inredningartiklar, möbler m.m. Design hämtad från Tove Janssons muminvärld tar en välförtjänt plats på inredningsscenen med inredning för både det vuxna rummet och barnrummet.

Tove Janssons brorsdotter Sopia Jansson fanns på plats under torsdagens pressfrukost på Formex för att berätta mer om att växa upp med Mumin och konstnärsfamiljen Jansson.

case, Licensing, Redaktionellt, Mumin

För dig som …