Mumin på FORMEX 2013

Moomin Characters OY och Bulls Licensing har tillsammans med utvalda Mumin-licenstagare lanserat en omfattande hundraårs-jubileumsutställning på nordiska designmässan Formex, som pågår mellan den 15 -18 augusti.

Vi förevisade produkter av hög kvalité i vackra omgivningar, som öppnade besökarnas ögon för möjligheten att använda Mumin som ett element i inredning, samt inspirerade till att sammanlänka produkter med välgörande ändamål. Vi har samarbetat med UNICEF för att landsera specialutgivna produkter för att fira Tove Janssons 100-årsjubileum. En del av intäkterna för jubileumsprodukterna kommer att doneras till UNICEF för att stöda deras arbete med utbildning för barn i världen.

Företagen som kommer att utveckla och presentera jubileumsprodukter inkluderar Iittala, Martinex, Rabén & Sjögren, Muurla, Finalyson och Le Klint. 

Inredningsarkitekten Frida Wanselius har designat utställningen. Wanselius är välkänd från de svenska TV-programmen “Room Service” och “Äntligen Hemma” samt för sitt jobb med Hemtex och Odd Molly.

Då hon planerade och stylade utställingen jobbade Wanselius med Janssons grafiska design för att väcka böckernas muminvärld till liv på ett inspirerande och lekfullt sätt.

case, Licensing, Redaktionellt

För dig som …