Mumin-temapark öppnas i Japan år 2017

Muminfigurerna skapades av den finländska författaren och konstnären Tove Jansson på 1940-talet. De är välkända och älskade världen över, men kanske allra mest i Japan. Där gjordes den första Muminanimation på 1990-talet och landet stoltserar med flera Muminbutiker och Mumincaféer. Japans stora skara Muminfans har länge önskat en temapark i samma stil som Muminvärlden i Nådendal i Finland. År 2017 går deras önskan äntligen i uppfyllelse.


Parken, som öppnas i Saitama nära Miyazawa-sjön i Hanno, kommer att bestå av två zoner – Muminzonen och den allmänna zonen. I Mumin-zonen kommer besökarna kunna njuta av att stiga in i Mumins värld genom olika attraktioner och utställningar. Den allmänna zonen kommer att vara en vanlig park som är gratis för alla. Den drygt 187 000 kvadratmeter stora nöjesparken kommer att heta ”Metsa”, som betyder skog på finska.

”Vi är mycket nöjda över att vi äntligen kommer att ha en temapark i Japan. Japan har alltid varit en nyckelmarknad för oss och Muminfansen där är otroligt dedikerade. Det finns få litterära verk där författaren har skapat en så omfattande värld med karaktärer, byggnader, geografi, klimat och topografi. Nu kommer alla som har läst Muminböckerna att ha en chans att uppleva och till och med röra den fantasin. Om vi gör det här på rätt sätt har vi möjligheten att skapa en unik och vacker plats” säger Roleff Kråkström, VD på Moomin Characters.

Parken finansieras av det japanska investeringsföretaget FinTech Global Inc. som räknar med att satsar flera miljarder yen på projektet. När parken öppnats räknar man med minst en miljon besökare per år. 

case, Licensing, Mumin, Mumin aktivitetsidor, Mumintrollen

För dig som …