Muminfantaster har bidragit till att ge nära åtta miljoner kronor till UNICEF!

Som en del av firandet av att Tove Jansson skulle ha fyllt 100 år under jubileumsåret 2014 har Moomin Characters och Bulls Licensing drivit ett välgörenhetsprojekt till förmån för UNICEF. Donationskampanjen involverade ett urval varumärken som alla har donerat en del av sin försäljning till UNICEF. Arabias unika jubileumsmugg för Mumin drog in merparten av den totala donationen på över 7 700 000 kr. 

”Tove Jansson var en extraordinär kvinna i många avseenden och vi ville hedra hennes prestatio- ner genom att förbättra barns möjligheter att gå i skolan. Genom att ge barn utbildning kan barn i utvecklingsländer få en större chans till ett bättre och mer självständigt liv” säger Sophia Jansson, ordförande och kreativ direktör på Moomin Characters Ltd.

De produkter som fick mest uppmärksamhet under kampanjen var Toves jubileumsmugg från Arabia. Motivet på muggen "Tove 100" är inspirerad från boken ”Den Farliga Resan”, som publicerades 1977. 

”Att få föreviga Tove Janssons varmhjärtade Muminfilosofi genom våra Muminmuggar är ett hedersvärt uppdrag som känns än mer viktigt med tanke på hennes engagemang i UNICEF. Jubileumsmuggen fick en enorm genomslagskraft och det visar ännu mer hur många som berörts av Tove Jansson”, säger Ulrika Bengtsson Kagevik, Trade Marketing Manager för Arabia i Sverige.

Tove Jansson var själv engagerad i UNICEF och bidrog bland annat genom att illustrera julkort med Muminkaraktärerna åt organisationen.

”Att barn får en möjlighet att utbilda sig är livsviktigt. Det är en väg ut ur fattigdom och utsatthet och inget barn ska nekas den möjligheten. Vi är oerhört tacksamma för stödet från Mumin & Bulls Licensing, de här pengarna kommer att ge många barn möjlighet till en bättre framtid”, säger Véronique Lönnerblad, Generalsekreterare för UNICEF Sverige.

Varumärken som deltagit i kampanjen: Anglo, Finlayson, Fiskars/Arabia, Lindex, Martinex, OptoDesign, Paletti, Tammi, Muurla, Egmont, WSOY, Muumimailma.

case, Licensing, Mumin, Mumin aktivitetsidor

För dig som …