Lediga tjänster

JURIST TILL BULLS LICENSAVDELNING 

 Bulls Licensing är en del av Bulls Press och representerar bland annat Mumin, Beatles, Smurfarna, Carl Larsson-gården, Mamma Mu, Pettson och Findus. Tilltalas du av möjligheten att få arbeta med flera av världens starkaste varumärken? Vi söker nu en jurist till Bulls Licensing för ett vikariat med start i januari 2019.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en jurist till Bulls Licensing med några års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete med upphovsrättslig/varumärkesrättslig inriktning och vana att skriva avtal. Det är meriterande att ha arbetat på advokatbyrå, upphovsrättslig organisation och/eller med licensiering av immateriella rättigheter tidigare.

Du kommer att ingå i avdelningens juristteam som i dag består av tre personer, varav två jurister, och du rapporterar till avdelningschefen. I rollen som jurist kommer du att arbeta med det dagliga arbetet med licensavtal för våra olika varumärken. Dina arbetsuppgifter innefattar framförallt att förhandla och upprätta avtal och hantera avtalsfrågor och därtill relaterade administrativa uppgifter. Därmed kommer du att arbeta nära säljavdelningen och våra uppdragsgivare och få ett självständigt ansvar för avtalsförhandlingen. Externt kommer du att ha kontakt med både licenstagare, licensgivare och internationella underagenter varför det är viktigt att du upprätthåller goda relationer och har lätt att vinna förtroende.  

Du trivs med att arbeta proaktivt, strukturerat och självständigt. Det är tidvis mycket att göra varför det är viktigt att du är driven och tycker om att arbeta i ett högt tempo. Du är noggrann, men ändå effektiv och har en förmåga att se helheter. Du är nyfiken och har ett genuint intresse för affärer. Du är van att arbeta med internationella kontakter och behärskar såväl svenska som engelska flytande i både tal och skrift. Finska är meriterande. Du kommer jobba högt och lågt och därför ser vi att du som person är prestigelös och inte räds att hugga i när det behövs. Personliga egenskaper som eftersöks är engagemang, självständighet, noggrannhet, gott omdöme, ett stort driv och förmåga att skapa goda relationer.

Du erbjuds

En spännande och lärorik roll i en organisation som har intressanta kunder, stadig tillväxt och trevliga kollegor! Tjänsten är ett vikariat men önskad start senast 14 januari 2019. Urval sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag, ansök därför redan idag. Varmt välkommen med din ansökan!

Start: Enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag: Snarast. Urvalet sker löpande.

Anställning: Vikariat 12 månader.

Kontakt: Vid frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta personalchef Åsa Kämpe på telefonnummer 08- 555 20615. Du är välkommen med din ansökan via mail till rekrytering@bulls.se.