Lediga tjänster


ROYALTY CONTROLLER TILL BULLS LICENSIERINGSAVDELNING 

Bulls Licensing är en del av Bulls Press och representerar bland annat Mumin, Beatles, Smurfarna, Carl Larsson-gården, Mamma Mu, Pettson och Findus. Tilltalas du av möjligheten att få arbeta med flera av världens starkaste varumärken? 

Arbetsbeskrivning

Vi söker en Royalty Controller till Bulls Licensing med fokus på analys och rapportering. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar en av våra affärskritiska funktioner, Royalty. Du kommer arbeta med prognoser, lönsamhetsbevakning, analys av data, sammanställning av KPIér, underlag och rekommendationer för månad- samt kvartalsmöten. Löpande arbetsuppgifter innefattar även till viss del inmatning av royaltyrapporter från våra licenstagare samt redovisning till rättighetsinnehavare och upphovsmän. 

Vi ser även gärna att du har erfarenhet av liknande arbete samt projektledning då vi är inne i en fas av vidareutveckling av våra tjänster och system kring bl.a Royalty. På sikt ser vi att tjänsten kommer att utvecklas mer mot att driva försäljningsanalys och system- och tjänsteutveckling. Du jobbar direkt under avdelningschefen på Licensing men kommer även ingå i ett team där du stödjer koncerncontroller och resten av ekonomiavdelningen.

För att trivas med arbetsuppgifterna är det viktigt att du älskar siffror, har en hög analytisk förmåga och ett genuint intresse för affärer. Du är driven, initiativtagande och pedagogiskt lagd då du även skall verka som ett stöd för våra säljare samt kontakt med upphovsmän. Du använder engelska i tal och skrift och talar flytande svenska. Du är en van användare av affärssystem och rapportsystem samt behärskar Excel på hög nivå, gärna Power-BI. Högskola-/universitet examen inom ekonomistyrning eller likvärdigt.

Start: Enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag: 14 februari

Anställning: Heltid, tillsvidare

Kontakt: Vid frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Jennie Brown på telefonnummer 08- 555 20666. Du är välkommen med din ansökan via mail till rekrytering@bulls.se.